top of page

Född i Falun, Dalarna,

14 januari 1964.

Det var skrivet i stjärnorna att Ann-Katrine Lénárd skulle bli en pratglad, busig, envis, tjurig, och tokig kvinna, alltid med glimten i ögat. 

 

En mor från Sverige, en far från Ungern och en lite avundsjuk storasyster var vad Ann-Katrine Lénárd kom till världen och mötte. Ann-Katrine föddes i Falun och bodde sin första tid i området Forssa i Borlänge.

   Borlänge var staden hon levde största delen av sitt liv i. De sista 19 åren bodde hon på Jakobsgårdarna med sin make Mika och deras katter. De senaste åren utökades familjen även med hunden Mia, en livlig bichon havanais. 

   Ann-Katrine gjorde många avtryck på omvärlden och ett av de största var inom fotbollen i Borlänge. Hon var en engagerad medspelare redan från tidig ålder, bland annat i IK Brage, Torsång IF och Amsbergs SK. Intresset för fotbollen kom från hennes far men höll sig starkt hos Ann-Katrine också, även efter att hon slutat spela själv. Systerdöttrarnas "fotbollskarriärer" blev korta, men med mycket ivrigt påhejade av deras moster vid sidlinjerna. 

  Att resa, se omvärlden och träffa spännande människor var något som stod Ann-Katrine varmt om hjärtat. Destinationer som hon absolut älskade var ön Rhodos i Grekland och hennes "andra hemstad" Budapest i Ungern. Att kryssa på Östersjön med familjen var också något hon tyckte mycket om.

  Ann-Katrine trivdes som bäst med en langos i munnen i sällskap av sin familj och sina vänner. 

bottom of page